Historie

Det gamle Næstved firma Luxol startede i 1962 produktionen af kalcineret flint i Kløv Kær ved Thisted. Produktionen var baseret på et patent, som den daværende ejers far, fabrikant Niels Thorvald Andersen, havde fået helt tilbage i 1936. Patentet omfattede iblanding af kalcineret flint i asfalt, således at man fik lyse vejoverflader (se patentbeskrivelse). Produktet blev kaldt Luxovit®.

I perioden 1970 til 1999 var Luxol ejet af Superfos Construction, der siden blev solgt til det svenske vejfirma NCC. NCC var ejer af fabrikken frem til 2006, hvor Luxol blev købt af den franske byggekoncern Gagneraud Construction.

Gagneraud koncernen, der har eksisteret siden 1880, er en stolt familiedrevet virksomhed, der i dag ejes og ledes af 5. og 6. generation. Gagneraud gruppen har mange forskellige aktiviteter inden for bygge- og anlægsbranchen og beskæftiger mere end 2.700 ansatte. Koncernen omsætter for ca. 600 mio. EUR og tæller 28 datterselskaber, herunder bl.a. Luxols søsterselskab Silmer, der er beliggende på den franske nordvestkyst.